Турски интериорни врати тип хармоника

Турски интериорни врати тип хармоника

Сгъваемите врати от акордеон се състоят от няколко свързани сегмента, като дърво. Те са един вид акордеон, прикрепен към релсата. Тази опция е много подходяща за малки апартаменти, където липсва място за монтиране на шарнирни завеси или плъзгаща се конструкция.

Не забравяйте, че тази опция, когато е отворена, заема част от вратата, която с тясна ширина може да затрудни преминаването, да не говорим за движението на големи мебели.

По този начин, за да изберете добри интериорни врати, още на етапа на планиране, трябва да помислите за използването на всички видове врати, а в случай на сгъваеми врати, трябва да добавите допълнителни сантиметри към вратата.

Феникс Корект. гр.София, ул.“Г.С.Раковски 29″. Контакт с нас на: +359 877 300 789.

 

Интериорни сгъваеми врати

Те се състоят от две части, свързани с панти. И двата елемента, когато се преместят, се сгъват напълно, когато са напълно отворени и се облягат един срещу друг успоредно. Тази опция има същите предимства като ротационната и акордеона. За отварянето им обаче е необходимо по-малко място, отколкото в случая на конвенционален модел.

Плътни или частично остъклени интериорни врати

В това отношение интериорните врати могат да се разделят на:

  • плътни;
  • частично остъклени;
  • напълно остъклени.

Когато избирате такъв тип интериорни врати за различни стаи, трябва да следвате няколко прости правила. Пълните или скучни опции са подходящи за стаи, добре осветени от естествена светлина от прозорци. По-добре е да изберете празно платно за детската стая. Остъклените врати се препоръчват за тъмни стаи с малко светлина или за тези, които гледат към северната страна на къщата.

Частично остъклените прозорци са подходящи за бани и тоалетни, за тях се използва шарено стъкло. Освен това те трябва да имат и вентилационни отвори в долната част.

Ако решите да доставите плъзгащи се или сгъваеми врати, можете да изберете и такива, които имат стъклени фрагменти. Благодарение на това дизайнът ще придобие лекота и ще стане по -стилен.

В случай на сгъваеми врати можете да изберете по -евтин вариант – празно платно или по -скъпо и интересно – с витражи. В последната версия почти цялата повърхност има малки стъклени фрагменти.