Традиционен ремонт на кола след градушка

Традиционен ремонт на кола след градушка

Традиционен ремонт на автомобила с използване на отопление

За автомобили с по-сериозни повреди и по-стари превозни средства, изработени от по-дебел метал, вашият автомобилен магазин най-вероятно ще избере този метод – традиционен ремонт на кола след градушка с използване на отопление. Тази техника използва топлина, обикновено с кислородно-ацетиленова горелка, за изправяне на метала на каросерията на автомобила.

Техникът нагрява метала в областта на вдлъбнатината, като премества горелката спирално, от външните ръбове на повредената зона до центъра му. След това омекотеният метал се изравнява с чук. След това техникът проверява колко равна е вдлъбнатината и я коригира при необходимост. След като металът на корпуса се охлади, се нанасят боя и лак и защитни покрития.

Основното предимство на този метод е, че той е единственият метод, който работи с по-дебели слоеве метал и по-големи вдлъбнатини. Ако в бизнеса е ангажиран квалифициран специалист, ремонтът се извършва ефективно и бързо. Въпреки това (и те ще ви разкажат за това в сервизния център) тази технология не винаги работи с по-нови автомобили, тъй като панелите на каросерията им са направени от тънки метални листове, които могат да се деформират силно по време на нагряване.

Нека обобщим:

Премахването на вдлъбнатините, оставени от градушка по тялото на колата Ви, не чак толкова просто, няма да е лесно. Правенето на това сами си струва, само ако имате достатъчно опит и имате представа какво точно и как го правите.

PDR технологията, в която доста компании са се специализирали основно, Ви позволява да възстановите каросерията на автомобил, който е бил повреден от градушка, освен това това може да се направи без боядисване, запазвайки фабричното покритие. Освен това, ако автомобилът има нужда от ремонт след градушка, изцяло и редовен автосервиз Ви препоръчва цялостно боядисване, тогава не бързайте да харчите парите си за външно боядисване, което ще отнеме не два или три дни, а поне седмица, тъй като ремонтът след градушка с PDR технология не отнема повече от 2 дни, а в най-трудните случаи струва с порядък по-евтино и най-важното е, че няма да има шпакловка по каросерията на автомобила след работата на нашите майстори!