Методи за почистване на тоалетната

Всички методи за отпушване на запушена тоалетна са разделени на 4 основни групи:

Механични методи за почистване на тоалетната. В този случай щепселът в лумена на тръбата се отстранява чрез разрушаване с всеки подходящ твърд предмет.

Химически методи. Тази опция включва използването на химически активни съединения. Използването на агресивни химикали може да доведе до унищожаване не само на запушването, но и на повърхността на водопроводната арматура. Затова тяхното използване трябва да се извършва ясно според инструкциите на опаковката.

Дълбок механичен метод. В този случай, за да разрешат проблема, те използват обикновен водопроводен кабел или различни устройства за почистване на канализационната система, включително апарати за високо налягане.

Технически. Тази група включва работа по разглобяване на конструкцията, за да се почисти. В някои случаи е необходимо да се извърши частична или пълна подмяна на водопроводно оборудване.

Механични методи за почистване на тоалетната. Как може да пробие блокажи в тоалетната?

Буталото. Вероятно най-популярният водопроводен инструмент, който се намира в почти всеки дом и може да помогне при запушването на тоалетната. Буталото се състои от две части: полусфера от гума и дръжка. Принципът на работа на буталото се основава на манипулация на налягането. Устройството трябва да се постави над канализацията и с рязко движение да изтласка отпадъчната вода в канализацията. По правило блокирането се разрушава от водно налягане и се отмива.

Ръчни инструменти. Това е отговорът на въпроса как да премахнете запушването в тоалетната, ако няма бутало под ръцете ви. За да премахнете сладкото за боклук, можете да използвате инструментите, които във всеки случай са във всеки дом. Добър вариант за унищожаване на запушването може да бъде пластмасова бутилка с отрязано дъно. Както в случая с буталото, принципът на работа на такова просто устройство се основава на налягането, създадено в резултат на транслационни сътресения.

Кофа с топла вода. По-малко ефективен, но в някои случаи валиден метод. За да премахнете запушването, водата в кофата трябва да се нагрее и след това да се излее в тоалетната. Използването на този метод не е най-доброто решение, тъй като фаянсът santechpribor може да се напука от вряла вода. Ако все пак решите да използвате този метод, се препоръчва първо да излеете малко количество вода в тоалетната, така че да се затопли.

Химически методи

Сода и топла вода. За да получите правилното решение, трябва да изсипете около половин пакет сода в кофа с топла вода. Такова средство за блокиране на тоалетната няма да повреди повърхността на тръбите. Содата разгражда различни органични замърсители и мазнини, следователно, ако коркът е разтворим, то горещата вода със сода трябва да се справи с нея.

Обърнете внимание! Има още един доста ефективен метод: пакет сода трябва да се изпразни в мивка и след това да се излее бутилка обикновен оцет. Подобно химически активно решение е в състояние да разгради органичните замърсители, които запушват вашата тоалетна.

Ние сме Vodonoska.com. София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807.