Люлка за градината – какви са критериите?

Как да изберем перфектната люлка за градината?

Ако искате да се възползвате максимално от красивата си градина, един от най-добрите начини да направите това е да инвестирате в един нов Swing. Въпреки това има толкова много различни, от които да избирате, затова сме приготвили няколко съвета за видовете градински люлки. Надяваме се, че ще Ви помогне да изберете перфектната люлка за градината.

  • Дървени люлки
  • Метални люлки
  • Люлки с сенник
  • Люлки за хамак
  • Люлки за малки деца
  • Детски люлки

Дървени люлки

В зависимост от вида и усещането на вашата градина, може да откриете, че дървена люлка е подходяща за вас. Дървените градински люлки се различават по размер и цвят. Това е причината цената да варира. Можете или да имате уникална дървена люлка в градината, или да изберете един от многото дървени комплекти люлки – предлагащи повече от стандартната люлка.

  • Поддръжка

Едно от предимствата на дървените градински люлки е, че ще използвате естествени материали – така вашите градински люлки ще остаряват с метеорологичните условия (при условие, че се третират правилно). Дървените люлки ще се впишат идеално и в градина с дървени огради или настилки. Дървените комплекти люлки са много популярни и поради тази причина те често идват с различни аксесоари и екстри – идеални за вашите деца и техните приятели да играят с часове.

  • Сглогяване

Повечето дървени комплекти градински люлки се доставят плоски, готови за сглобяване. Въпреки това може да е възможно да организирате доставка на напълно сглобен комплект в зависимост от това откъде го купувате. Някои комплекти може да се доставят с опция за сглобяване на люлката по различни начини – предоставяйки ви възможност да промените оформлението на люлката в бъдеще, ако имате нужда.

Метални градински люлки

Металните градински люлки често са по-гъвкави от дървените люлки и често изглеждат по-„модерни“ и стилни. Тъй като са по-гъвкави, металните люлки изискват по-малко „третиране“ от дървените люлки. Ако търсите нещо повече от уникална люлка за градината, можете да потърсите комплекти метални люлки. Те често идват с повече от една люлка и може би други аксесоари/функции като пързалка или люлка за малко дете. Металните люлки могат да бъдат идеални за приключенските следобеди на вашите деца в градината.

Често ще откриете, че металните комплекти люлки идват в плоски опаковки и трябва да се сглобят у дома. Това обаче не трябва да е проблем, тъй като ще бъдат предоставени пълни инструкции.

Градински люлки със сенник

Отдалечавайки се от люлките за игра, люлките с балдахин са много подобни на популярната „люлка на верандата“ и са идеални, ако имате веранда или вътрешен двор към вашия имот. Те предлагат релаксираща и удобна алтернатива на стандартните градински мебели и често идват с възглавници и калъфи, за да ги предпазят от времето. Седалката на люлка за градината с балдахин обикновено е доста голяма и има достатъчно място за удобно настаняване на трима възрастни. Те са отлична алтернатива на люлеещите се столове! Някои градински люлки с навес са преносими, докато други са прикрепени към покрива на веранда.

Градински люлки тип хамак

Ако имате място за една, градинската люлката тип хамак може да бъде идеалната покупка за тези топли, релаксиращи летни следобеди. Те могат да бъдат прикрепени към дървета във вашата градина или закрепени върху здрава стойка за хамак.

Градински люлки за малки деца

Градинските люлките за малки деца обикновено са включени в много дървени комплекти люлки за вашата градина. Те традиционно представляват люлка във формата на кофа с отвори за краката на вашите деца. Те са проектирани по този начин, за да предотвратят изпадането на вашето дете и предлагат безопасен и сигурен начин детето ви да се забавлява в градината.

Детски градински люлки

Детските люлки са малко по-големи от люлките за малки деца и се доставят с плоско дъно с вериги, които го прикрепят към основната рамка. Те предлагат свободата на вашето дете да се бута нагоре и надолу върху люлката и могат да осигурят часове забавление в градината.