Кое в предлаганата храна за кучета не е подходящо за тях.

Дехидратираният животински протеин е изсушен протеин от меките тъкани на неизвестни животни, най-вероятно неподходящ за хранене на човека. Той е подобен на месото и месокостното брашно, но има много по-високо съдържание на протеини. Не бих препоръчал дехидратирана протеинова храна за кучета, защото е продукт на дълбока преработка на неизвестни животински суровини със съмнително качество.

Дехидратираният протеин не е подходящ за животни, склонни към алергични реакции към различни видове храни, тъй като точният състав не е известен. В останалото няма нищо особено ужасно в това: като източник на протеин животинските протеини са добри във всеки случай. От друга страна, качеството на дехидратираните протеини също може да бъде различно, но по принцип е невъзможно да се провери това на етикета.

Запознайте се със състваките изписани на етикета.

– Във фуражите от икономическия сегмент и някои първокласни фуражи можете да намерите протеинови растителни екстракти или растителни протеинови изолати, – казва Екатерина Чистова. Ако растителният протеин е посочен сред първите пет съставки на дадена храна, това означава, че той е в основата на диетата. Въвеждането на растителни протеини в състава служи само за една цел. Да се намали цената на продукта, но в същото време да не се нарушават стандартите за съдържание на протеини. Някои производители обясняват, че избират растителни протеини с максимална усвояемост. Но колкото и да се опитват, такива протеини се усвояват по-зле от животните. Те са това, от което се нуждаят месоядните. Вярвам, че изолатите и хидролизатите не са полезна съставка във формулировките за храна за домашни любимци. Добрата храна трябва да съдържа само висококачествени животински източници на протеини – месо, домашни птици, яйца, риба.

Какви добавки се използват в храната на кучета?

Нека да преминем към подробен анализ на състава. Много супер премиум фуражи не съдържат консерванти, оцветители. В скъпите фуражи се използват естествени аромати (бульони). Антиоксидантите и консервантите се използват по-често в по-евтините фуражи, ще анализираме тези добавки по-подробно.

Ние от hranazakucheta.bg се грижим за вас и вашите сладки пухкави приятели, затова много внимателно проверяваме храната за кучета, която предлагаме. Поръчайте онлайн най-добрата храна за кучета!