Услуга за фотоепилация с лазер

С течение на времето възникна въпросът за цената на подобни процедури. Отново по два начина: можете да премахнете нежеланото окосмяване евтино, но не за дълго, но можете да се отървете от него веднъж завинаги, но трябва да го заплатите адекватно.

Ето защо вчерашната технология е заменена с бръснене, кола маска и захар, като се използват хардуерни методи, за да се отървете от нежеланата коса. Тук няма да изброяваме всичките им видове, нека кажем само едно – лазерното обезкосмяване се превърна в най-прогресивната, популярна и утвърдена процедура.

През 1960 г. за първи път се използва рубинен лазер с дължина на вълната 694 nm, за да се отърве от нежеланата коса. Между другото, тя все още се използва в някои медицински центрове. Основната характеристика на този лазер е, че той може да се използва само върху светла кожа и само с тъмна коса. Меланинът е виновен за всичко – пигмента, който оцветява нашия ирис, коса и кожа. Факт е, че лазерен лъч с дължина на вълната 694 nm се абсорбира активно само от този пигмент. Съответно върху тъмната кожа може да остави светли петна.

За кого е подходяща услуга за фотоепилация с лазер?

Първото нещо, което трябва ясно да разберете: лазерната епилация е медицинска процедура.

Съответно фотоепилацията с лазер има свои собствени показания и противопоказания. Със показанията е повече или по-малко ясно – решението как да изглеждате зависи от вас … Но:

  • ако косата ви расте бързо и обилно в големи участъци от тялото (гърдите, гърба, краката, стомаха);
  • ако процедурите за шугаринг и други видове депилация причиняват дразнене или болка на кожата;
  • ако врасналата коса започне да се появява;
  • ако космените ви фоликули са възпалени (т. нар. фоликулит);
  • лазерната епилация ще ви спести от всичко това веднъж завинаги.

Естествено услуга за фотоепилация с лазер има и противопоказания. Освен това някои от тях са абсолютни (такива, при които процедурата изобщо не е възможна), други са относителни (това е случаят, когато процедурата може да се извърши, но само по предварителна уговорка с лекаря).