Технология на работа при полиране на джанти

Какво е необходимо за полиране на алуминиеви джанти?

Знаете ли, че много хора се заемат със създаването на машина за полиране на дискове. В интернет можете да намерите много схеми, чрез които такава машина може да бъде сглобена. Проблемът е че почти всеки замества тези части с други, които смятат за по -подходящи или които са просто под ръка. Следователно едва ли можете да намерите 2 идентични домашно полиращи машини.

Комплектът инструменти за полиране включва:

  • препарат за отстраняване на бои;
  • предпазни средства за ръцете и дихателните органи;
  • шлифовъчна машина (електрическа бормашина със специални приставки);
  • машина;
  • шкурка с размер на зърната R 240 – R 1200;
  • специална паста;
  • полиране.

След като съберете всичко необходимо за полиране на дисковете на колата, можете да продължите към директното изпълнение на работата.

Технология на работа при полиране на алуминиеви джанти

Първото нещо, което трябва да направите в самото начало на работата по полиращите дискове, е да премахнете защитния слой лак с препарат за отстраняване. Освен това, за удобна и правилна работа „направи си сам“, ще Ви трябва такова оборудване за полиране на дискове като смяна на гуми или машина за полиране на дискове. Разглобеният диск е прикрепен към него, след което се изследва за оценка на необходимата работа. По дисковете обикновено се виждат следи от експлоатация, които трябва да бъдат премахнати чрез полиране.

Важно! Цялата работа при полиране на алуминиеви джанти трябва да се извършва с ръкавици.

За някои стъпки при полиране на джантите ще са Ви нужни редовни работни ръкавици, но ще са необходими и гумени ръкавици за защита на ръцете Ви. При полирането първо се използва едрозърнест абразивен материал, който се избира в зависимост от вида на дефектите, които трябва да бъдат отстранени. След това се използва по-дребнозърнест материал и така се използват средно 3-4 материала с различни размери на зърната. След отстраняване на следите от предишния по -груб шлайфащ материал, настоящият спира да работи.